Wat is een EORI Nummer:

EORI Nummer staat voor (Economic Operators Registration and Identification. Aan de hand van het EORI Nummer identificeerd de douane alle marktdeelnemers. Dit levert voor zowel de marktdeelnemer als voor de douane efficiency voordelen op. Het EORI nummer is met name van belang voor het identificeren of een bedrijf een AEO gecertificeerd bedrijf is.

EORI Nummer aanvragen:

Aanvraagprocedure EORI-nummer aanvragen voor bedrijven met de hoofdvestiging in Nederland: Om een EORI Nummer voor uw bedrijf aan te vragen kunt u via de douanewebsite het formulier "Aanvraagformulier EORI-nummer voor bedrijven met hoofdvestiging in Nederland" downloaden, invullen en retourneren aan de douane. Onderaan deze pagina zit de knop "EORI nummer aanvragen bij de douane" hiermee gaat u rechtstreeks na de aanvraagpagina van de douane.

Heeft u een bedrijf met de hoofdvestiging buiten de Europese Unie? Klik dan hier om naar de aanvraagpagina te gaan voor bedrijven met een hoofdvestiging buiten de Europese Unie.

Hoe weet ik of ons bedrijf al een EORI Nummer heeft?

Door hier te klikken gaat u naar de website van de Europese Unie waar u kunt checken of uw EORI nummer geldig is. In veel gevallen is het EORI nummer een afgeleide van het BTW Nummer. Een EORI Nummer bestaat uit de landsafkorting met daaropvolgend 9 cijfers. (NL123456789) Het EORI nummer van een bedrijf wordt alleen toegekend voor de hoofdvestiging.

Nog geen EORI Nummer? Vraag hier direct aan:

Referenties