Wat is een EUR 1 certificaat?

Als u overweegt te exporteren naar een land dat een handelsovereenkomst heeft met de EU, dan is het verstandig om te weten wat een EUR 1 certificaat is. De EUR1 is een certificaat inzake goederenverkeer (een certificaat van oorsprong) waarvoor u een preferentieel recht (meestal nul) moet claimen wanneer u goederen verplaatst tussen de EU en de landen op de lijst met overeenkomsten.

Waarom een EUR.1 certificaat aanvragen ?

Een EUR1 certificaat is niet vereist, maar het is vaak zinvol om een EUR1 certificaat aan te vragen. Een EUR1 certificaat moet bij het douanekantoor van het ontvangende land worden ingediend om van een verlaagd tarief (meestal nul) te kunnen profiteren. Als u geen EUR 1 certificaat aanlevert, betaalt u de standaard invoerrechten. Dat is natuurlijk zonde van uw geld. Daarom verzorgt AH customs de aanvraag van het EUR.1 Certificaat voor u.

Hoe kunt u een EUR.1 certificaat aanvragen?

U kunt een EUR.1 certificaat aanvragen bij AH Customs. Voor import moet uw leverancier een EUR1 certificaat, van de verzending, ontvangen van de douane. U moet een bewijslast bij uw EUR1-aanvraag aanleveren. Dit zijn ondersteunende documenten. Op basis van uw situatie verschillen deze ondersteunde documenten. Koopt u de producten in bij derden of produceert u de producten zelf? Zo zijn er voor machines, kwekers, en auto’s andere documenten nodig. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Vraag dan nu uw EUR.1 certificaat aan.

Moet ik het EUR.1 certificaat bewaren?

Nee, u hoeft het EUR.1 certificaat niet zelf te bewaren. Het EUR.1 certificaat gaat namelijk met de zending mee naar het van bestemming en wordt daar 7 jaar bewaard.

Welke landen hebben een vrijhandelsovereenkomst met de EU?

De kamer van koophandel heeft een uitgebreid document opgesteld waar u exact kunt lezen met welke landen Nederland een tweezijdige vrijhandelsovereenkomst heeft. De kamer van koophandel heeft een belangrijke rol in het controleren van uw EUR 1 certificaat. De kamer van koophandel keurt uw EUR.1 certificaat. AH customs beoordeelt uw aanvraag op compleetheid en adviseert u zodat u geen herkeuring hoeft te ondergaan, waardoor u kosten en tijd bespaart.

Wat voor soort goederen worden gedekt met een EUR1 certificaat?

Om in aanmerking te komen, moeten de goederen van oorsprong zijn uit de EU of zijn vervaardigd in een land met een handelsovereenkomst met de EU. U moet hiervan het bewijs leveren, zoals documentatie met betrekking tot de productie van de goederen en de oorsprong van materialen.

Wat heeft AH Customs nodig om een EUR1 certificaat voor u op te maken?

Eenmalige of doorlopende machtiging (Inclusief uittreksel KvK)

Bewijslast*

Handelsfactuur

Paklijst

Welke opties biedt AH Customs bij een EUR 1 certificaat aanvraag?

Optie 1: U stuurt alle bescheiden naar AH Customs. AH Customs verzorgt de volledige aanvraag, print het certificaat en stuurt het u toe.

Optie 2: Vul het oorsprongsdocument volledig in: een specialist van AH Customs controleert of de aanvraag correct is, verzorgt de datacommunicatie met de KvK, print het certificaat en stuurt het u toe.

Optie 3: Maak zelf uw CvO: AH Customs verzorgt alleen de datacommunicatie met de KvK, print het certificaat en stuurt het u toe.

Voor welke landen kan het EUR.1 Certificaat gebruikt worden?

Een EUR.1 Certificaat kan naar veel landen gebruikt worden, denk hierbij aan de EVA Landen, De EVA landen zijn Zwitserland, Noorwegen, Liechtenstein en IJsland.

Naast de EVA landen zijn er nog vele andere landen of groepen waar een EUR.1 naar geldig is, klik hieronder op "Download PDF" om het overzicht van de KvK te downloaden waar te zien is naar welke landen een EUR.1 geldig is.

EUR.1 certificaat voorbeeld

Hieronder ziet een u een voorbeeld van een EUR.1 Certificaat

Software om zelf een EUR.1 certificaat aan te vragen

Maakt u vaak gebruik van  een EUR1 certificaat en wilt u nu zelf de controle in handen nemen? Met onze software is dat mogelijk. Middels ons uniek abonnement kunt zelf de aanvragen opmaken. Hiermee bespaart u tijd en geld. Bekijk onderstaande instructievideo om te begrijpen hoe onze software werkt.

EUR 1 certificaat aanvragen? AH Customs helpt u verder

Voor de aanvraag van douanedocumenten en oorsprongsdocumenten deelt u bedrijfsgevoelige informatie met ons. Deze gegevens worden 100% vertrouwelijk behandeld:

- We slaan alleen de noodzakelijke gegevens op

- Deze opslag is beveiligd

- Iedere overeenkomst wordt vertrouwelijk behandeld (we praten niet over uw handel met derden)

Snel en persoonlijk contact

Altijd dezelfde contactpersoon, korte lijntjes en duidelijke communicatie. Zo besparen we tijd en ook geld. Uw aanvraag is bij AH Customs in goede handen en wordt snel en met kennis van zaken door ons verwerkt.

Kostenbesparend

Certificaat van oorsprong aanvragen of toch een factuurverklaring? AH Customs kent de regelgeving en kiest de voor u voordeligste variant. Uw besparing kan op deze manier flink oplopen.

Betrekt u ons op tijd bij uw importplannen, dan adviseren we over de te nemen stappen. We bekijken wat de voordeligste keuzes voor u zijn. Met een goede voorbereiding bespaart u tijd en geld op het moment dat de producten bij de douane arriveren.

Meer weten over AH Customs?

Maak een afspraak! We komen graag langs om de mogelijkheden en onze werkwijze met u te bespreken.

Referenties