Auto importeren uit Zwitserland? U heeft AH Customs nodig.

Bij de invoer van een auto uit Zwitserland moet u importdocumenten kunnen overleggen. Daarmee doet u aangifte bij de douane. Door deze aangifte te doen, en door de eventuele belastingen en invoerrechten te betalen, zorgt u dat uw auto in het vrije verkeer terechtkomt. De invoeraangifte gebeurt digitaal. Importeert u een auto uit Zwitserland onder de €6000,-? Dan kunt u doormiddel van een factuurverklaring op de factuur vrijstelling krijgen van invoerrechten als de auto in Europa is geproduceerd. Boven de €6000,- kunt u met een EUR1 certificaat bij de auto vrijstelling krijgen op de invoerrechten als de auto in de EU is geproduceerd. Hiermee bespaart u 10% aan invoerrechten over de waarde van de auto. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen de inklaring in Nederland voor u verzorgen.

Voordat u van Zwitserland naar Nederland kunt rijden, heeft u ook douanedocumenten nodig in Zwitserland, denk hierbij aan het uitvoerdocument en T1 document. Als het een Europese auto is, en de waarde boven de €6000,- is wilt u ook hier een EUR1 Certificaat bij.

Goed voorbereid een auto importeren,

dat doen we samen!

AH Customs is uw partner voor de douanedocumenten. Wij kunnen zowel in Zwitserland als in Nederland de douanedocumenten opmaken. Welke voordelen levert u dat op?
 • 1 vast aanspreekpunt voor de import van uw auto
 • Goed voorbereid onderweg
 • Minimale wachttijd aan de grens
 • Geen borgstelling in Zwitserland voor het T1 document
 • U betaald niet onnodig invoerrechten of BTW
 • Indien gewenst, kunnen wij ook het transport verzorgen

Als u beschikt over de juiste douanedocumenten, verlopen de formaliteiten rondom uw import zo soepel mogelijk. Wij kennen de regelgeving en weten welke documenten voor uw auto nodig is. AH Customs is uw betrouwbare partner bij het importeren van uw auto uit Zwitserland.

Wat kan AH Customs voor u betekenen:
 • Opmaak Uitvoerdocument in Zwitserland
 • Opmaak EUR1 Certificaat in Zwitserland
 • Opmaak T1 document in Zwitserland
 • Douane inklaring in Nederland (Afdracht BTW en eventuele Invoerrechten)
 • BPM berekening + Aangifteformulier
 • Complete afhandeling, Douane inklaring, Bpm Berekening + aangifteformulier, RDW importkeuring, NL Luxe kentekenplaten en Tenaamstelling
 • Transport

Importeren?

Met de juiste importdocumenten bespaart u tijd en geld

Schakel AH Customs op tijd in wanneer u besluit om een auto te importeren uit Zwitserland. Een goede voorbereiding scheelt oponthoud (en kosten) bij de douane. Voordat u goederen gaat importeren, kan AH Customs u adviseren over de oorsprongsdocumenten die u kunt aanvragen in het land van herkomst. De oorsprong van de goederen bepaalt of u vrijstelling kunt krijgen op de invoerrechten als u een auto importeert uit Zwitserland. Daarnaast zorgt het juiste oorsprongsdocument ervoor dat u minder, of soms zelfs geen invoerrechten hoeft te betalen wanneer u de goederen in het vrije verkeer brengt. Het is dus goed om voordat u gaat importeren contact op te nemen met AH Customs zodat u de juiste formaliteiten regelt in Zwitserland regelt. Dit kan u veel geld besparen.

De douane bepaalt hoe uw aangifte valt

De douane krijgt elektronisch melding van uw aangifte en bepaalt hoe uw aangifte valt.Een aangifte kan wit, oranje of rood vallen.

 • Valt uw aangifte wit, dan is de lading zonder voorbehoud goedgekeurd en kan direct getransporteerd worden.
 • Valt uw aangifte oranje, dan volgt een aanvraag om extra gegevens aan te leveren. Daarmee doet de douane een extra controle om te bepalen of zij akkoord gaan met de aangifte.
 • Valt uw aangifte rood, dan komt de douane de goederen bekijken en controleren op de plek waar de producten zich bevinden. Valt uw aangifte oranje of rood, dan zal AH Customs u helpen de goederen zo snel mogelijk vrij te krijgen.

Referenties

Export met EUR1 Certificaat

11 december2020

Wijziging Certificaat van Oorsprong Turkije

18 september 2020

Auto importeren uit Zwitserland?

12 september 2020