Goederen exporteren naar Noorwegen?

u wilt goederen exporteren naar Noorwegen? Bij de uitvoer van producten heeft u een exportdocument nodig. De uitvoeraangifte gebeurt digitaal. AH Customs verzorgt deze aangifte voor u. Noorwegen is een land buiten de Europese Unie. Hierdoor komt er meer kijken bij het exporteren dan bij het exporteren naar een land binnen de Europese Unie.

Welk product gaat u exporteren?

U bent op deze pagina gekomen omdat u geïnteresseerd bent in het exporteren van goederen naar Noorwegen. Dus u weet waarschijnlijk welk product u gaat exporteren, maar hoe weet de douane welk product u gaat exporteren? Alle producten zijn ingedeeld in de goederennomenclatuur. Hierin staan alle producten ingedeeld in codes, deze codes noemen we de HS Code. Het is belangrijk om van te voren te weten welke HS code er bij uw product hoort. Aan de hand van de HS code kunt u namelijk zien of uw product geëxporteerd mag worden en welke invoerrechten er betaald moet worden in Noorwegen. Komt u er zelf niet uit welke HS code er bij u product hoort? Wij kunnen u hierbij helpen!

Welke documenten heb ik nodig bij het exporteren naar Noorwegen?

Bij het exporteren naar Noorwegen heeft een uitvoerdocument nodig. Het uitvoerdocument is het bewijs dat uw goederen geëxporteerd zijn naar een land buiten de Europese Unie. Er zijn 2 soorten exportdocumenten, een EX-A en een EU-A. naar Noorwegen heeft u een EU-A nodig.
Is uw product binnen de Europese Unie geproduceerd?
Wanneer uw product binnen de EU is geproduceerd is het verstandig om een EUR.1 Certificaat bij uw zending te leveren, hierdoor krijgt u korting of zelfs vrijstelling op de invoerrechten in Noorwegen. Als de waarde van de zending onder de €6000,- dan is een oorsprongsverklaring op de factuur voldoende. Wilt u weten hoe een oorsprongsverklaring eruit ziet? Dan kunnen  wij u hier mee verder helpen.

Zoekt u een transporteur voor het transport naar Noorwegen?

Naast het zorgen voor de juiste douane en oorsprongsdocumenten moeten de goederen ook nog getransporteerd worden, AH Customs kan u hiervoor een offerte afgeven. Wilt u direct een offerte voor het transport naar Noorwegen? Bel ons op +31 (0)318 250 468 of stuur een E-mail naar info@ahcustoms.nl Wat hebben wij van u nodig om de juiste prijs af te geven? Het laadadres en losadres en de postcodes. Het aantal pallets en de afmetingen van de pallets. heeft u geen pallets? Wij berekenen de prijs aan de hand van het aantal laadmeters en het gewicht of een schatting hiervan. AH Customs regelt dagelijks zendingen naar Noorwegen.

Wat kan AH Customs betekenen voor uw zending naar Noorwegen?

  • Opmaak uitvoerdocument
  • Opmaak T2 document
  • Opmaak EUR.1 Certificaat
  • Transport naar Noorwegen
  • Inklaring in Noorwegen

Kortom AH Customs kan het hele proces voor uw export naar buiten Europa uit handen nemen. Dagelijks ontzorgen wij onze klanten bij de export naar Noorwegen!

Vul onderstaand formulier in en wij sturen u een offerte:

Referenties