U zoekt een vervoerder naar Zwitserland? wij transporteren er dagelijks heen!

AH Customs kan uw zending afhalen in heel Nederland en op de door uw gewenste locatie afleveren in Zwitserland. Wij verzorgen het complete transport naar Zwitserland en eventueel alle benodigde douanedocumenten voor u. Doordat Zwitserland een land buiten de EU is heeft u een exportdocument nodig. Daarnaast kan een EUR1 Certificaat bij u zending veel geld besparen!
U heeft goederen verkocht naar Zwitserland en u komt er achter dat dit buiten de EU is? AH Customs transporteert dagelijks zendingen naar Zwitserland. Hierdoor kunnen wij u helpen bij uw eerste transport naar Zwitserland oftewel buiten Europa. Heeft u behoefte aan dagelijkse transport naar Zwitserland? Ook dat regelen wij. Chroom niet om contact met ons op te nemen over uw transport naar Zwitserland.

"Offerte nodig? wij reageren binnen 1 uur op uw aanvraag"

Wat kan AH Customs voor uw Transport naar Zwitserland betekenen?

  • Afhalen van uw zending in Nederland
  • Opmaak uitvoerdocument
  • Opmaak EUR 1 Certificaat
  • Transport naar Zwitserland
  • Inklaring in Zwitserland
  • Afleveren van uw zending in Zwitserland

AH Customs regelt het totaal pakket naar Zwitserland. Dagelijks regelen wij het transport voor onze klanten. De vaste klanten hebben dit met 1 E-mail geregeld.

Welk product gaat u exporteren?

U bent op deze pagina gekomen omdat u geïnteresseerd bent in het exporteren van goederen naar Zwitserland. Dus u weet waarschijnlijk welk product u gaat exporteren, maar hoe weet de douane welk product u gaat exporteren? Alle producten zijn ingedeeld in de goederennomenclatuur. Hierin staan alle producten ingedeeld in codes, deze codes noemen we de HS Code. Het is belangrijk om van te voren te weten welke HS code er bij uw product hoort. Aan de hand van de HS code kunt u namelijk zien of uw product geëxporteerd mag worden en welke invoerrechten er betaald moet worden in Zwitserland. Komt u er zelf niet uit welke HS code er bij u product hoort? Wij kunnen u hierbij helpen!

Het transport naar Zwitserland

Naast het zorgen voor de juiste documenten moeten de goederen ook nog getransporteerd worden, AH Customs kan u hiervoor een prijs afgeven. Wilt u direct een offerte voor het transport naar Zwitserland? Bel ons op +31 (0)318 250 468 of stuur een E-mail naar info@ahcustoms.nl

De volgende gegevens hebben wij nodig om de juiste prijs af te geven: De postcodes van het laad- en losadres. Het aantal pallets en de afmetingen van de pallets. heeft u geen pallets? Wij berekenen de prijs aan de hand van het aantal laadmeters en het gewicht of een schatting hiervan. AH Customs regelt dagelijks zendingen naar Zwitserland toe.

Welke documenten heb ik nodig bij het exporteren naar Zwitserland?

Bij het exporteren naar Zwitserland heeft een uitvoerdocument nodig. Het uitvoerdocument is het bewijs dat uw goederen geëxporteerd zijn naar een land buiten de Europese Unie. Er zijn 2 soorten uitvoerdocumenten, een EX-A en een EU-A. naar Zwitserland heeft u een EU-A nodig.
Is uw product binnen de Europese Unie geproduceerd?
Wanneer uw product binnen de EU is geproduceerd is het verstandig om een EUR.1 Certificaat bij uw zending te leveren, hierdoor krijgt u korting of zelfs vrijstelling op de invoerrechten in Zwitserland. Wilt u weten hoe hoog de invoerrechten zijn in Zwitserland? Douane-expediteur AH Customs weet de hoogtes van de invoerrechten in Zwitserland. En kan u adviseren of een EUR1 verstandig is om bij uw zending te voegen. Let op in Zwitserland worden de invoerrechten bepaald aan de hand van het gewicht. Als u wilt weten hoe hoog de invoerrechten zijn hebben wij het gewicht nodig van de zending. Is de waarde van de zending onder de €6000,- dan is een oorsprongsverklaring op de fa
ctuur voldoende.

Inklaring in Zwitserland

Als AH Customs uw transport verzorgt naar Zwitserland, kunnen wij ook uw inklaring regelen in Zwitserland, bij de inklaring in Zwitserland wordt het invoerdocument opgemaakt. Aan de hand van de bescheiden die nodig zijn, zoals de factuur en paklijst van de zending, het uitvoerdocument en eventueel het EUR1 wordt de inklaring opgemaakt. Hierbij wordt de BTW en (eventuele) invoerrechten betaald in Zwitserland. Vaak gebeurd dit aan de grens van Duitsland of Frankrijk met Zwitserland. Maar het is ook mogelijk als uw klant de goederen Transit wil ontvangen in Zwitserland om de zending onder douanevervoer te vervoeren naar de losplaats in Zwitserland. Doormiddel van een T2 document kunnen wij met de vrachtauto de grens overrijden en kunnen de goederen in het binnenland worden ingeklaard. Het T2 document moet dan ook door AH Customs worden opgemaakt in Nederland.

Door onderstaand formulier in te vullen kunnen wij u een passende offerte sturen:

Heeft u nog vragen over het transport naar Zwitserland? Bel ons op +31 318 250 468. of stuur een E-mail naar info@ahcustoms.nl Net als bij de offerte reageren wij binnen 1 uur op uw E-mail!

Referenties