De incoterms DDP betekent Delivery Duty Paid. De Incoterm DDP wordt door ons sterk afgeraden om te gebruiken. Deze Incoterm legt namelijk alle verantwoordelijkheden neer bij de verkoper. Dit houd in dat u als verkoper de goederen in het land van bestemming bij de klant moet aanleveren. U moet de goederen dan als "vrije goederen" aanleveren, dit betekent dat u ook de inklaring in het land van bestemming moet regelen en de invoerrechten (en in sommige gevallen de BTW) moet afdragen. U weet vaak niet wat de hoogte is  van de invoerrechten in het land van bestemming. Hierdoor kunt u voor verrassingen komen te staan door onverwachte hoge kosten. DDP leveren raden wij altijd af. Door het opmaken van het invoerdocument zorgt de verkoper ervoor dat de BTW en invoerrechten in het land van bestemming wordt afgedragen.

In plaats van de Incoterm DDP raden wij aan om de Incoterm DAP te gebruiken. Dit houdt in dat u de goederen aflevert tot plaats van bestemming maar de inklaring, BTW en invoerrechten betaald dienen te worden door de ontvanger.

LET OP dat u bij het vermelden van de incoterms altijd de plaatsnaam van levering vermeldt; bijvoorbeeld DDP, Jeruzalem, IL. Hierdoor kunt u achteraf geen discussie krijgen met uw klant over tot welke plaats u de goederen moest leveren.

De Incoterm DDP raden wij u sterk af!

Referenties